Staking ​op donderdag 30 en vrijdag 31 januari

Beste ouders en verzorgers,
 
Zoals we u al in kerstvakantie berichtten, maken wij ons ernstige zorgen over het onderwijs aan jullie kinderen. Er is een onderwijscrisis! De kwaliteit van het onderwijs staat onder druk. In 2020 hebben 55 duizend leerlingen in het basisonderwijs geen leraar voor de klas en dit aantal loopt - als we niets doen- op naar bijna 240 duizend leerlingen in 2028. Het lerarentekort raakt scholen voor het basisonderwijs hard.
Op 30 en 31 januari 2020 geven wij als ’t Einder dan ook opnieuw gehoor aan de oproep van onze bonden om ons werk neer te leggen. We willen daarmee aangeven dat er dringend een meer structurelere aanpak nodig is om gelijke kansen voor alle leerlingen mogelijk te maken.
Door structurele, lange termijn investeringen in het onderwijs, zullen jonge mensen zich weer aangesproken voelen om in onze mooie branche te komen werken. Stevige impulsen maken het mogelijk om de groepsgrootte en werkdruk aan te pakken. Deze aanpak is nodig om ervoor te zorgen dat we continu goed onderwijs kunnen blijven geven, door kwalitatief goed opgeleide leerkrachten. Op 30 en 31 januari gaan wij definitief actievoeren voor structurele investeringen in onderwijs, het fundament van onze samenleving. Voor nu en voor later, voor uw én onze kinderen.
We hopen op uw steun!
 
Hartelijke groet, Team OBS ‘t Einder
 
Cookie instellingen