Ouderhulpbrochure

Zonder ouderhulp geen school!

 OBS ‘t Einder is een school waar ouders/verzorgers, team en kinderen actief samenwerken. Samen zijn wij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van uw kind(eren) op school.
’t Einder organiseert gedurende een schooljaar een heleboel activiteiten voor de kinderen.
Ook in het schooljaar 2018-2019 hebben we een Activiteitencommissie die samen met het schoolteam verantwoordelijk is voor de organisatie van de groter opgezette vieringen zoals, de Sintviering, Eindejaarsviering, het Carnaval en sportdagen. De werkgroep die een dergelijke activiteit organiseert, kan andere ouders/verzorgers benaderen om mee te helpen.
Daarnaast zijn er activiteiten die in de groep zelf worden georganiseerd. De leerkrachten regelen zelf de eventuele hulp die zij nodig hebben en benaderen hun ouders/verzorgers via de mail, schoolapp of een deurbrief.
 
Naast bovengenoemde activiteiten zijn er hand- en spandiensten waarbij we heel goed extra hulp kunnen gebruiken.
Vandaar dat wij een beroep op u doen, om na te gaan waar u tijd heeft om de school en kinderen tot steun te zijn. Sommige dingen komen structureel iedere week aan bod, weer andere zaken een paar keer per jaar.
Een aantal van de hand- en spandiensten zijn goed te doen buiten de schooltijden.
 
Een korte opsomming van de volgende taken waarbij wij uw hulp nodig hebben en waarvoor u zich via dit aanmeldformulier kunt opgeven:
  • Hoofdluiscontrole                                             
  • Hulp in de bibliotheek (‘Bibliotheek op School’)                  
  • Speelplaats onderhoud
  • Aula versiergroep
  • Overblijven
  • Poetsmomenten
  • ICT-groep
     
Op de volgende pagina’s volgt een uitgebreide beschrijving per onderdeel en de naam van de contactpersoon voor de desbetreffende activiteit.
Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u daar terecht. Wij willen u vriendelijk vragen om voor het schooljaar 2018-2019 de laatste pagina in te vullen en zo spoedig mogelijk in te leveren bij de groepsleerkracht(en) van uw kind(eren).
Mocht u nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met de directie.
 
We hopen op een mooie respons op onze oproep. Daarmee kunnen we alle activiteiten organiseren en werken we als school en ouders/verzorgers samen om alles voor elkaar te krijgen.
 
Met vriendelijke groeten,
Team OBS ‘t Einder.
 

Ad a: Hoofdluiscontrole
Alle scholen in Nederland kennen het probleem van luizen. Een effectieve maatregel is het regelmatig controleren van alle kinderen (meestal een week na iedere vakantie). Hier wordt zeer discreet mee omgegaan. Ieder kind, leerkracht of ouder/verzorger kan het overkomen. Vervelend maar desondanks noodzakelijk om hier zo snel mogelijk op te reageren.
Momenteel is er al een groep die controleert na een vakantie. We kunnen altijd nog extra mensen gebruiken . Ouders/verzorgers die nu al meehelpen met controleren hoeven zich niet opnieuw op te geven.
Welke ouder/verzorger heeft samen met andere ouders/verzorgers een 6 –tal keren per jaar een ochtend/middag de tijd om dit te controleren? De dagen van controle mogen variëren.
Tijdsinvestering: 6 keer 2 uur (na iedere schoolvakantie).
Contactpersoon: Paul Pennock.
 
Ad b: Onderhoud speelplaats
Deze groep houdt zich bezig met het onderhoud van de speelplaats.
Tijdsinvestering: onder/na schooltijd of op woensdagmiddagen.
Contactpersoon: Paul Pennock.
 
Ad c: De Aula Versiergroep
Bij wisseling van de jaargetijden of bij bepaalde feestelijke activiteiten (sint, kerst, carnaval), wordt door een groep ouders/verzorgers de vieringruimte en gangen versierd. Meestal gebeurt dit onder schooltijd. Momenteel is al een kleine groep ouders/verzorgers actief. Deze groep kan extra hulp heel goed gebruiken!
Tijdsinvestering: 5-6 keer per jaar 4-5 uur. 
Contactpersoon team: Bouke Niemer.

Ad d: Overblijven
Op ’t Einder organiseren we het overblijven zelf. We werken met overblijfkrachten die tussen de middag mee helpen toezicht houden gedurende de lunch (11.45-12.00 uur) en het buitenspelen. Tijdens het buitenspelen is altijd een teamlid aanwezig.
Met de overblijfkrachten wordt een vrijwilligersovereenkomst voor een schooljaar opgesteld en zij ontvangen een vrijwilligers vergoeding. Daarnaast mogen de kinderen van de overblijfkrachten die dag gratis overblijven.
De kinderen van de groepen 1-2, 3, 3-4 en 4 eten hun lunchpakket in de klas op of in de voorruimte bij hun eigen klas. De kinderen van de groepen 5 t/m 8 lunchen in de handenarbeid ruimtes.
Om 12.00 uur gaan alle kinderen naar buiten. Bij slecht weer blijven de kinderen binnen in hun eigen groep/voorruimte.
Vooral op de dinsdag en de donderdag blijven veel kinderen over.
Op dit moment hebben we een tekort aan overblijfkrachten en is extra hulp zeer welkom zodat we ook een reservelijst kunnen opbouwen. Op die manier kunnen vrijwilligers ingezet worden bij afwezigheid of ziekte van andere overblijfkrachten.
De overblijfkrachten werken met een groepsapp zodat het snel doorgegeven kan worden indien iemand ziek of verhinderd is. Op die manier kan snel vervanging worden georganiseerd.
Contactpersonen: Paul Pennock/Irene van Rooij
                   
Ad e: Extra poetsmomenten  
Ook dit schooljaar willen we, naast de reguliere schoonmaak beurten, extra poetsmomenten organiseren. Het zou fijn zijn als iedere groep hulp zou kunnen krijgen van een aantal ouders/verzorgers, die in overleg met de  groepsleerkracht het lokaal en voorruimte een keer grondig wil schoonmaken.
Contactpersoon: Team
 
Ad f: ICT-groep
Deze groep houdt zich bezig met bijvoorbeeld hardware, dus het onderhoud van computers,  bijbehorende materialen, de website, apps e.d.
Tijdsinvestering: nader te bepalen in overleg met de contactpersoon.
Contactpersoon: Maarten Cuijpers

Ad g: Hulp in ‘De Boekenzolder’, onze schoolbibliotheek
We zoeken enthousiaste ouders/verzorgers om te helpen in de schoolbibliotheek. Deze is in 2016 helemaal nieuw opgezet en ingericht. We beschikken ook over een uitleensysteem.
Onze school krijgt ondersteuning van Bibliotheek De Lage Beemden. Op welke dag en op welk moment de hulp nodig is, is afhankelijk van de aanmeldingen die we krijgen. Uiteraard gebeurt dit in overleg.
Bij genoeg aanmeldingen is het mogelijk om bijvoorbeeld meerdere keren per week of twee weken uit te lenen. Het gaat met name om de maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag van 12.45 - 13.45 uur en op de vrijdagochtend van 8.45 - 9.45 uur.
Tijdsinvestering: afhankelijk van het aantal ouders/verzorgers dat mee wil helpen.
Contactpersonen: Fanny Schaap/Ellen van Kessel.
 
Link naar het AANMELDFORMULIER:
 
Cookie instellingen