K-I-N-G-veld

Als je de afgelopen weken langs ’t Einder bent gelopen, zul je vele met stoepkrijt getekende vakken op het schoolplein gezien hebben. De kinderen zijn namelijk helemaal fan van het pauzespel kingen. Kingen is een balspel voor kinderen, wat ook wel Australisch handbal of viervakken genoemd wordt. Kingen is een eenvoudig spel wat je met wat stoepkrijt en een bal overal kunt spelen. Dus ook op het schoolplein!

De basisregels zijn gemakkelijk. Je hebt een groot vierkant, wat in vier vakken is verdeeld. In de vakken staan de letters K, I, N en G (KING). In elk vak staat één kind. Het doel van het spel is om de King te worden, dus in het vak van de K te komen en daar te blijven staan. Dit doe je door de bal in het spel te houden. Deze moet één keer in je eigen vak stuiteren. Je probeert de bal zo naar een vak te slaan, dat de ander een fout maakt. Wie blijft het langst de koning(in) van het spel?

Afgelopen maandag zijn Kim en Lieke samen met een aantal kinderen van groep 8 bezig geweest om op de grote speelplaats een permanent Kingveld te maken. Met tape en spuitverf staat er nu een mooi groot Kingveld op het schoolplein. Nu kan het veld niet meer weg regenen. Wie weet wordt ons schoolplein binnenkort verder opgeleukt met mooie en spannende pauzespelen??


Bedankt iedereen die hieraan meegeholpen heeft!

Cookie instellingen